Retourformulier

Vul het retourformulier in en wij regelen de rest rondom jouw retourzending.

Mijn product is beschadigd bezorgd: wat nu?

Ondanks onze zorgvuldige controle en goede verpakking kan het voorkomen dat een product beschadigd wordt bezorgd. In dat geval ruilen we het product natuurlijk graag bij je om.

Mail voor een snelle afhandeling altijd één of meerdere foto’s van het beschadigde product en de verpakking naar klantenservice@riffort.com.

Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk, maar altijd binnen 1 werkdag per email of telefonisch contact met je op om de omruiling in te plannen.

Kunnen producten geretourneerd worden?

Ja, het is mogelijk om producten te retourneren. Wanneer je wil retourneren kun je ons binnen 30 dagen na ontvangst mailen op klantenservice@riffort.com. Je ontvangt dan van ons een bevestiging en retouradres waar je het product naartoe kan sturen. Deze retourkosten zijn voor je eigen rekening. Dit alles op voorwaarde dat de producten onbeschadigd en in de originele verpakking en omdozen worden geretourneerd.

Na goede ontvangst terug in ons magazijn wordt het volledige aankoopbedrag, exclusief de verzendkosten uiterlijk binnen 5 werkdagen teruggestort naar de rekening waarmee je de bestelling hebt betaald.